"Миколаїв: Туриста приваблять цифрою"

Олена ІВАШКО
17 грудня 2015

За сприяння облдержадміністрації та представництва  Google Україна в обласній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова відбулася конференція «Цифрове перетворення Миколаївської області». Йшлося про підвищення інвестиційної та туристичної привабливості краю. «Цифрове перетворення Миколаївщини — це, передовсім, додаткові можливості для України та світу побачити нашу область. Багато років говорили про те, що ми маємо величезні перспективи, колосальний потенціал, ще багато чого слід зробити, але насправді цифрове перетворення стало справжнім першим кроком до дій. Вже до кінця року ми презентуємо інформаційний портал Миколаївської області», — зазначила заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

Директор Google Україна Дмитро Шоломко розповів, що такі проекти вже реалізуються в інших областях України: «В нас є шанс зробити і в Миколаївщині щось не менш привабливе та грандіозне, вже сьогодні ми презентуємо сайт Ольвії, і це тільки початок. Попереду ще багато цікавих проектів». Сайт «Ольвія. Музей просто неба» презентував миколаївський фотограф Ілля Кошковський та розповів про взаємозалежність розвитку туризму області із застосуванням цифрових технологій. Проект виконано в 5D форматі, тобто користувачу надається можливість максимально відчути свою присутність в Національному заповіднику, побачити Ольвію з усіх боків. Сайт насичений цікавою історичною інформацією, тож виконує освітньо-просвітницьку місію.

А Вознесенський міський голова Віталій Луков представив цифрове перетворення рідного міста. Зокрема, вже вдалося успішно реалізувати проект «Безпечне місто», запустити багатофункціональний міський портал та розпочати низку освітянських заходів для молоді. В. Луков переконаний, що тільки публічність, відкритість та прозорість у роботі влади дасть можливість оперативно вирішувати нагальні проблеми та працювати на випередження.

Представник Google Україна Олег Якимчук розповів про основні аспекти проекту: освітянська місія, створення карт, веб-сайтів та онлайн-турів. Він подякував обласній владі за активну підтримку та допомогу в реалізації проекту. По закінченню конференції учасники визначили завдання наступного етапу проекту — забезпечити розміщення всіх туристичних об’єктів, пам’яток історії та культури на картах Google, а також відкрити можливості цифрових технологій для ВНЗ Миколаївщини та запровадити інструменти Google в навчальний процес.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua