"Миколаївщина прагне створити безбар’єрне середовище"

Олена ІВАШКО
2 грудня 2015

Один із пріоритетних напрямів роботи органів влади та громадських організацій області — створення безбар’єрного середовища для осіб з обмеженими можливостями, їхня інтеграція та адаптація у суспільстві. На цей час на Миколаївщині проживає понад 60 тисяч інвалідів, зокрема 31,3 тисячі інвалідів унаслідок загального захворювання, 8,4 тисяч інвалідів з дитинства, 4,4 тисячі дітей-інвалідів. З початку 2015 року видано 517 інвалідних візків, 2585 одиниць технічних та інших засобів реабілітації, 12 706 одиниць протезно-ортопедичних виробів. Санаторно-курортним лікуванням забезпечено 668 осіб, в тому числі 360 ветеранів війни, 289 інвалідів загального захворювання та з дитинства.

Компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування отримали 613 осіб на загальну суму близько 180 тисяч гривень. На обліку для забезпечення спеціальним автотранспортом перебуває 1076 інвалідів усіх категорій. З початку року видано шість автомобілів коштом державного бюджету та один автомобіль — як гуманітарна допомога.

На постійному контролі органів соціального захисту населення області перебуває питання соціального захисту учасників антитерористичної операції, які мають інвалідність. Таких осіб в області на сьогодні 99 (60 інвалідів війни і 39 інвалідів загального захворювання). На обліку для отримання житла в області перебувають два учасника АТО, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок. У Державному бюджеті для Миколаївської області на ці цілі передбачено 716,75 тисячі гривень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua