"Миколаївські двори стануть комфортними"

Олена ІВАШКО
16 липня 2015

У  межах програми «Миколаївський двір» протягом кількох років заплановано здійснити благоустрій 350 дворів. 11 з них у Центральному районі міста впорядкують вже до кінця цього року. Як зазначив міський голова Юрій Гранатуров, який ініціював програму, передбачено комплексний підхід: асфальтувати внутрішньо дворові та внутрішньоквартальні проїзди, облаштувати дитячі ігрові та спортивні майданчики, встановити антивандальні світильники.

Для кожного двору адміністрації районів розробляють технічну документацію. Перед початком робіт керівництво міста зустрічається з жителями, які можуть внести побажання. Так, міський голова побував у мікрорайоні Соляні у двох дворах.

В одному з них, де живуть понад 500 миколаївців, згідно із проектом благоустрою, зроблять поточний ремонт внутрішньоквартального проїзду, працівники зеленгоспу знесуть три старі дерева, решту кронують. Для дітей встановлять гойдалки, каруселі, ігровий комплекс і гірку. Мами зможуть спостерігати за малюками, відпочиваючи на нових лавочках. Контейнери для сміття теж замінять, для них облаштують спеціальний  майданчик. Комунальні служби відремонтують шість дашків над під’їздами і сходинки. Буде відремонтовано фасад бойлерної, встановлено перила пандусів, антивандальні світильники над входами в під’їзди. У будинках полагодять покрівлю і замінять 30 погонних метрів системи опалення, засклять під’їзди. У дворі відновлять бордюри, приведуть до ладу опори освітлення.

І це далеко не весь обсяг робіт, які мають завершити до кінця липня. Їхня загальна вартість — понад 200 тисяч гривень.

Спілкуючись із міським головою, люди попросили встановити ще й спортивне обладнання для молоді.

В іншому дворі обсяг робіт більший і потребує понад 300 тисяч гривень. Ці кошти підуть на заміну контейнерів для ТПВ, знесення і кронування дерев, встановлення гойдалок і каруселей на дитячому майданчику, ремонт асфальтного покриття, дашків і бетонних сходинок, міжпанельних швів, облаштування поручнів і пандусів тощо.

— У дворі нічого не ремонтували ще з часів здачі будинків в експлуатацію, — зазначив Юрій Гранатуров. — Маємо навести лад і зробити так, щоб двір був комфортним для жителів. Ця робота послідовна: до кінця року впорядкуємо понад 50 дворів у різних районах міста. Програма «Миколаївський двір» розрахована на кілька років. З огляду на те, що робота в межах програми почалася ще торік, до кінця 2015-го порядок буде майже в 70 дворах. Плануємо зробити ремонти у 350 дворах Миколаєва.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua