"Миколаївські комунальники обійшлися власними силами"

12 грудня 2012

НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ. За злагоджену й чітку роботу з ліквідації масштабної аварії системи теплопостачання у Миколаєві Прем’єр-міністр Микола Азаров подякував керівництву обласної державної адміністрації, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства надзвичайних ситуацій, працівникам комунальних служб міста.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що 8 грудня там стався гідроудар в системі Миколаївської ТЕЦ. Внаслідок безпрецедентної аварії трапилися численні пориви тепломереж, без теплопостачання залишилися 256 будівель у трьох районах міста, зокрема пологовий будинок та міська лікарня. Багато приміщень було залито гарячою водою.

До ліквідації наслідків аварійної ситуації було залучено 27 аварійних бригад підрозділів МНС, 17 аварійно-відновних бригад комунальників. Сили МНС оперативно розгорнули пункти обігріву мешканців постраждалого житла. Нині теплопостачання усіх житлових будинків та медичних закладів у Миколаєві відновлено.

Ліквідацію аварії було здійснено силами міських і регіональних служб, залучення ресурсів державного рівня і втручання центральної влади не знадобилося.

«Із перших хвилин аварії уряд тримав ситуацію на контролі, — зазначив Микола Азаров. — Готовність допомогти була стовідсоткова. Насправді дуже радує, що комунальні служби, рятувальники в Миколаєві були повністю готові до ліквідації такої масштабної техногенної аварії й упоралися самотужки. Це означає, що зусилля уряду з підготовки господарства країни до таких ситуацій спрацювали. Спасибі всім людям, які самовіддано і грамотно відпрацювали».

Водночас глава уряду підкреслив, що аварія сталася внаслідок непрофесійних дій і безвідповідальності певних посадових осіб. Міжвідомчій комісії доручено вивчити всі обставини аварії, а про висновки доповісти Кабінету Міністрів.

Микола Азаров також заявив, що уряд візьме на контроль питання виплати компенсації мешканцям постраждалих квартир. При цьому він доручив МНС разом із главами обласних адміністрацій у разі погіршення погодних умов, посилення морозів розпочати розгортання пунктів обігріву та харчування для людей, які опинилися без даху над головою. Міністерству внутрішніх справ доручено розпочати профілактичну роботу з групами ризику: виявляти місця перебування безхатченків, повідомляти їм про розташування пунктів обігріву та харчування, де можна отримати різні види допомоги тощо.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua