"Мікроскоп для сталі"

Олена ОСОБОВА
24 жовтня 2012

ТЕХНІКА. У Східноукраїнському університеті імені В. Даля за підтримки німецької металургійної компанії створено дослідну лабораторію ливарних процесів. Оснащення, яке тут встановлено, коштує майже півсотні тисяч євро. Тут є відрізний та шліфувально-полірувальний верстати, електронний мікроскоп, а також спеціальне програмне забезпечення для обробки зображень.

Обладнання лабораторії дає змогу обрізати й шліфувати виливок, який потім розміщують у мікроскопі, сканують, а інформація про структуру матеріалу передається на комп’ютер, де відбувається її обробка за допомогою спеціального програмного забезпечення.

На думку представника німецького металургійного підприємства інженера-металурга Михаеля Хюттера, найцінніший екземпляр лабораторної техніки — саме мікроскоп. За його допомогою можна легко визначити якість металу. І це дуже допоможе студентам на практиці засвоїти необхідні знання.

Так працює відрізний станок. Фото надане прес-службою університету

Німецька компанія міста Бремен співпрацює з далівським університетом майже десять років. Цього року Михаель Хюттер і спеціаліст відділу кадрів Сабріна Олтманн обрали зі студентів 4—5 курсів двох кращих для піврічного стажування у Німеччині на підприємствах однієї з найбільших сталеливарних компаній світу, яка має також потужне виробництво у Франції, Іспанії, Бельгії. У компанії працюють приблизно 320 тисяч робітників, два десятки з яких — випускники луганського університету. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua