"Мільярд плюс мільярд"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
14 березня 2012

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ. Торік Рівненщина отримала з держбюджету один мільярд 65 мільйонів гривень на виплату допомоги  сім’ям з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та іншим соціально вразливим категоріям. Усі гарантовані кошти громадяни отримували без затримок.

Цьогорічна сума бюджетних асигнувань для пільгових категорій також перевищує мільярд гривень.

— На Рівненщині проживає майже 560 тисяч пільговиків. Тож державні допомоги, компенсації, виплати з урахуванням підвищених соціальних стандартів отримує кожен другий житель області, — коментує заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Сад. — Приміром, лише матері-героїні торік отримали 30 мільйонів гривень. А їх у нас, нагадаю, найбільше в державі — 12 тисяч. 43 мільйони гривень торік відшкодували краянам з держбюджету за житлово-комунальні послуги.

Втім і жителі краю намагаються не підвести державу: зокрема надходження від Рівненщини до державного та місцевих бюджетів навіть перевищують планові показники. Адже область ставить перед собою амбітне завдання: вже за 5 років вийти на бездотаційний рівень розвитку.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua