"Мінфін запустить новий інвестінструмент"

7 серпня 2012

НОВАЦІЯ. Восени для надання змоги громадянам зберігати та примножувати свої валютні заощадження Мінфін випустить новий гарантований інвестінструмент – державні казначейські зобов’язання (ДКЗ).

Директор Генерального департаменту банківського нагляду Нацбанку Олексій Ткаченко повідомив, що ці цінні папери будуть вигідними для населення: «ДКЗ будуть випущені в паперовій формі номіналом $500 з дохідністю близько 8–10% та матимуть високу ліквідність порівняно з іншими фінансовими інструментами».

За даними О.Ткаченка, якщо сума інвестиції не перевищуватиме 150 тис. грн, ДКЗ можна придбати без документів. Спочатку Мінфін реалізовуватиме їх через Ощадбанк, далі ж до процесу будуть підключені усі зацікавлені банки.

Оскільки строк погашення ДКЗ два роки, вони матимуть чотири відривних купони для виплати раз на півроку доходу за відсотками. Особа, яка бажатиме отримати ці кошти, матиме змогу прийти до Ощадбанку та обміняти один з купонів на фактично накопичений дохід. Якщо виникне потреба передчасно продати ДКЗ, недоотримання доходу становитиме лише 1%. «У будь-який робочий день можна буде відвідати будь-яке відділення Ощадбанку та продати ці казначейські зобов’язання або використати їх як заставу для отримання кредиту», — повідомив фахівець, запевнивши, що це надійний інструмент. Адже незважаючи на фінансовий стан банків-реалізаторів, виплати за процентами та погашення здійснюватиме держава через Ощадбанк. Важливо і те, що інвестдохід, отриманий від ДКЗ, звільнятиметься від оподаткування.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua