"Міні-готель для учасників АТО"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
16 липня 2015

Через Дніпропетровщину як прифронтову зону їздить багато військовослужбовців, бійців АТО — додому у відпустку (з відпустки на передову) або після демобілізації. І часто їм ніде зупинитися в дорозі. Тому волонтери звернулися до обласної влади з ініціативою організувати для солдатів невеличкий готель. Днями тимчасовий притулок, у якому військові можуть зупинитися безкоштовно, відкрили на п’ятому поверсі Дніпропетровського центрального автовокзалу.

Нині в міні-готелі дві кімнати на шість місць, але з часом, якщо буде потреба, його розширять. У кімнатах, крім ліжок, телевізор, холодильник і навіть мікрохвильова пічка. Щоб скористатися послугами готелю, транзитним пасажирам достатньо пред’явити посвідчення учасника АТО або інший документ, що підтверджує статус військовослужбовця. Перебувати в міні-готелі бійці можуть стільки, скільки їм потрібно. «Ідею волонтерів підтримав голова облдержадміністрації Валентин Резніченко. Дуже швидко зібрали необхідні документи, і сьогодні комфортні кімнати приймають наших героїв», — розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації В’ячеслав Плахута.

На автовокзалі за громадським порядком постійно стежать чергові наряди міліції. Вони повідомляють солдатів, які перебувають у залах очікування на авто- і залізничному вокзалах, про можливість перепочинку в міні-готелі. До речі, в ньому вже були перші гості. Перший — майор Сергій Матвєєнко, який належно оцінив турботу дніпропетровців про проїжджих військових.

«Дніпропетровщина — це буфер між зоною АТО та мирним життям. Багато наших хлопців повертаються додому або їдуть у зону конфлікту через Дніпропетровськ. І цей міні-готель — приклад того, що про наші потреби знають, про нас турбуються», — сказав він. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua