"Мінімальна заплата контрактника ЗСУ складатиме сім тисяч гривень"

29 лютого 2016

Перебуваючи на контрактній військовій службі, тепер можна заробити непогані гроші. Мінімальна сума – сім тисяч гривень. І їх справді виплачують: з лютого контрактники вже отримали своє перше підвищене грошове забезпечення.  

Соціальну рекламу про підвищення грошового забезпечення для військових нині можна побачити і на вуличних плакатах, і на оголошеннях у транспорті, і навіть на біг-бордах. Якісна зовнішня реклама дає результат: охочих служити побільшало. До речі, замовити широкоформатний друк як для різних рекламних площ та стендів, так і для оформлення інтер’єру зручно на сайті beprint.ru/shirokoformatnaya-pechat. Такий спосіб реклами є одним з найбільш вигідних і дієвих, тому застосовується як для комерційної, так і для соціальної реклами. 

Старший сержант Віктор служить за контрактом вже шість місяців. Загалом у нього підписаний контракт на три роки. До того був мобілізований у рамках третьої хвилі. Тепер, уже контрактником, Віктора знову відправили в зону АТО. На початку лютого військовий отримав зарплатню, утричі вищу, ніж минулого року – понад сім тисяч гривень. І хоча запевняє, що гроші для нього – не основне, адже служив і тоді, коли платили у районі двох тисяч, – та все ж… 

– Коли мене демобілізували, ностальгія за військовою справою не покидала, – розповідає Віктор. – Тому записався на контрактну службу. Як мені служиться? Зараз, із цією новою зарплатнею, – дуже добре. Отримав усе, що було обіцяно, у повному обсязі.  

– Це у нас називається не зарплатня, а грошове забезпечення, – розповіли в облвійськкоматі. – Усі контрактники отримали за січень грошове забезпечення таке, яке було обіцяне державою. Сума залежить від посадового окладу, вислуги і військового звання. Найменше – від семи тисяч. На сержантській посаді – починаючи від восьми тисяч. Лейтенант, командир взводу першого року служби – 9,5 тисяч гривень. Тим, хто перебуває у зоні АТО на лінії зіткнення, ще додається 4200 гривень. Якщо плюсувати цих мінімальних сім тисяч, то загальна сума виходить 11 тисяч 200 гривень на місяць. Якщо військовий знаходиться не на передній лінії зіткнення, а трохи ближче до підконтрольної території, – то там не 4200, а 1200 гривень на місяць надбавка. 

Михайло ТОКАР
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua