"Міноборони та Рада нацбезпеки візьмуться за модернізацію "

21 лютого 2012

ЗАВДАННЯ. Президент — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Віктор Янукович провів зустріч із керівництвом Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил, яка відбулася у його резиденції (с. Нова Петрівка — Межигір’я). У заході взяли участь Секретар РНБОУ Андрій Клюєв, міністр оборони Дмитро Саламатін та новопризначений начальник Генштабу Збройних Сил Володимир Замана. «Ми обговоримо наші плани щодо модернізації Збройних Сил в частині співпраці з Радою національної безпеки і оборони», — так глава держави задав тон у розмові.

Звертаючись до міністра оборони, він наголосив: «Вам треба буде разом з Секретарем РНБО найближчим часом спільно розглянути всі документи, які стосуються оборонного комплексу і доповісти мені». Також важливо розвивати військово-промисловий комплекс, створюючи нові робочі місця та організовувати державне замовлення в цій сфері. «Перед нами стоїть завдання — побудувати новий зразок ракетного комплексу та інші питання, які ми повинні запланувати і виконати в найближчі роки», — сказав Президент, додавши, що тут слід врахувати можливості вітчизняних заводів.

Окрім цього, Віктор Янукович висловився за необхідність оптимізації структури Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ, аби позбутися дублювання функцій у структурах та всіх чинників, які заважали їм ефективно працювати.

Як повідомляє прес-служба Президента, глава держави акцентував на важливості ефективного розв’язання соціальних проблем військовослужбовців та їхніх родин, зокрема щодо забезпечення офіцерів житлом.

А міністр оборони та начальник Генштабу ЗСУ доповіли Президенту про план першочергових заходів у рамках реформування української армії. Йшлося, зокрема, про кроки, спрямовані на підвищення бойової підготовки військ, зміцнення кадрового потенціалу, забезпечення ЗСУ сучасною технікою та модернізацію нинішньої.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua