"Мінрегіон добирає гідні проекти"

7 травня 2016

Мінрегіон готовий представити пропозиції розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку вже на наступному засіданні Кабінету Міністрів. Таку позицію оприлюднив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, коментуючи доручення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, озвучене на черговому засіданні уряду.

«Пропозиції щодо розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку, за рахунок яких у 2016 році реалізовуватимуть регіональні проекти та програми, Мінрегіон уже підготував на підставі відбору в обласних конкурсних комісіях. У проект рішення ввійшли перші 11 регіонів з кількістю проектів 219 на загальну суму 1 мільярд 10 мільйонів гривень, — цитує слова Геннадія Зубка прес-служба віце-прем’єра. — До проекту розпорядження внесено школи, дитячі садки, лікарні, місцеві та магістральні дороги, проекти з енергоефективності й термомодернізації соціальних об’єктів. Для оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів вимогам законодавства в Мінрегіоні створено міжвідомчу комісію».

Урядовець наголосив, що в разі затвердження відповідного розподілу коштів ДФРР урядом розпочнеться реалізація проектів, першочерговість фінансування яких визначатимуть на місцях.

До слова, цьогоріч у Державному фонді регіонального розвитку передбачено 3 мільярди гривень на реалізацію інвестиційних проектів та програм регіонального розвитку.

Для оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів вимогам законодавства Мінрегіон створив відповідну міжвідомчу комісію, останнє засідання якої відбулося 29 квітня. 

Відділ новин
 «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua