"Мінрегіон має гроші на енергозберігаючі проекти"

Інна КОСЯНЧУК
11 квiтня 2012

ЕКОНОМІЯ. Опалювальний сезон підходить до завершення, і комунальники вже підрахували: підприємства теплокомуненерго цього року заощадили 60 млн кубометрів газу. Такі дані моніторингу використання енергоресурсів, запровадженого Мінрегіоном, оприлюднив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Олександр Аліпов.

Однак керівництво Мінрегіону налаштоване йти далі у справі обліку та економії енергоносіїв. Профільний міністр Анатолій Близнюк зазначив, що Мінрегіон готовий спрямувати в області всі закладені у держбюджеті кошти для встановлення будинкових лічильників тепла та модернізації систем теплопостачання багатоповерхівок, але тільки під конкретні обгрунтовані інноваційні проекти, які ті мають надати.

— Комерційний облік поквартирний — питання не одного року. А от щодо будинкових лічильників тепла — справа інша. У багатоквартирних будинках проблема в середньому по країні вирішена на 23%, а щодо решти — слід об’єднувати зусилля. На це передбачено 160 млн грн та пайову участь регіонів. Хто на яку суму готовий виходити з пропозиціями, кажіть: ми віднаходимо 10 мільйонів на цільове призначення, і я вам теж гарантую 10 мільйонів відразу, — підкреслив Анатолій Близнюк.

Він звернув увагу, що подібна схема повинна працювати і в сфері модернізації систем теплопостачання, зокрема встановлення індивідуальних теплопунктів на засадах пільгового кредиту. Міністр зауважив, що на ці цілі є 40 млн грн пільгових кредитів, і їх отримають ті області, які поквапляться надати конкретні проекти. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua