"Мінрегіон пропонує переглянути умови оплати праці фахівців місцевого самоврядування"

21 сiчня 2016

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонує переглянути умови оплати праці керівників і спеціалістів органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад та прирівняти їх до відповідних умов працівників і спеціалістів органів місцевого самоврядування міст обласного значення. Відповідні пропозиції надіслано до Кабінету Міністрів України, повідомила прес-служба Мінрегіону.

Доцільність прийняття такого рішення пов’язана з тим, що сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад набувають повноважень, що прирівнюються до повноважень міст обласного значення.

Правовою підставою для вирішення цього питання є чинний Бюджетний кодекс, яким визначено джерела наповнення бюджетів міст, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад, утворених відповідно до чинного законодавства.

Реалізації цього механізму сприятиме поширення чинності додатків 50 і 51 до постанови Кабінету Міністрів України від 09. 03. 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, суддів та інших органів» на працівників, зокрема керівних, і спеціалістів органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад.

Крім того, Мінрегіон надіслав лист до Кабінету Міністрів із проханням доручити Мінсоцполітики, до компетенції якого входить удосконалення умов оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування, невідкладно розробити проект відповідного урядового акта.

Нагадаємо, на початку січня цього року віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко доручив Мін’юсту, Мінфіну та Мінсоцполітики опрацювати питання щодо визначення умов оплати праці керівників і спеціалістів органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад. 

Відділ соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua