"Мінські угоди чекають на виконання"

18 липня 2015

Після ухвалення Верховною Радою децентралізаційних змін до Конституції Президент Петро Порошенко провів зустріч з помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, яка також була присутня в сесійній залі під час голосування.

Із вуст глави держави прозвучали слова вдячності за підтримку й допомогу Сполучених Штатів Америки у захисті та відновленні територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба Президента. Петро Порошенко вкотре запевнив світову спільноту в неухильному виконанні Україною мінських домовленостей і прагненні робити все можливе для їх належної імплементації. Тож він сподівається на подальше сприяння США деескалації ситуації на Донбасі, а також вирішення нагальних питань: повне припинення вогню бойовиками, відведення важкого озброєння, забезпечення належного міжнародного моніторингу, звільнення всіх заручників, зокрема українських громадян, яких незаконно утримують в Росії, вільний доступ міжнародної гуманітарної допомоги до постраждалих регіонів.

Сторони обговорили хід вітчизняної конституційної реформи в частині децентралізації. Вікторія Нуланд привітала Петра Порошенка з успішним голосуванням Верховної Ради за направлення законопроекту про внесення змін у Конституцію щодо децентралізації влади до Конституційного Суду. Вона вкотре підтвердила, що США підтримують підходи України до подальшого врегулювання ситуації на Донбасі та продовжать активно працювати для остаточного виконання мінських домовленостей, а також надаватимуть цьому всіляку допомогу.

З Вікторією Нуланд зустрівся і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Вона схвально відгукнулася про результати його перебування у Вашингтоні, високо оцінивши вагомі підсумки інвестиційної конференції Україна — США, яка відбулася 13 липня, а також результати візитів глави уряду в Канаду та Велику Британію, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна віддана реалізації мінських домовленостей і виконує їх. Водночас він підкреслив, що Україна вимагає втілення всіх зобов’язань за цими домовленостями і Російською Федерацією. 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua