"Мінські угоди невигідні бойовикам"

11 серпня 2015

Ситуація на лінії зіткнення останніми днями відчутно загострилася. І Президент Петро Порошенко провів нараду за участю Секретаря РНБО Олександра Турчинова, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка та міністра оборони Степана Полторака, повідомляє прес-служба глави держави.

Російсько-терористичні війська збільшили кількість обстрілів, зокрема з артилерійської зброї. 9 серпня режим припинення вогню було порушено 127 разів. Як доповів начальник Генштабу, українські військові дали ворогу гідну відсіч і повністю контролюють ситуацію.

Президент доручив проінформувати про порушення мінських домовленостей проросійськими бойовиками представників місії ОБСЄ та через Спільний центр з контролю та координації питань щодо припинення вогню (СЦКК) представників РФ.

У Генштабі загострення ситуації на Донбасі пов’язують з провокацією проти співробітників спостережної місії ОБСЕ, які працюють у Донецьку, під час якої було спалено чотири автомобілі місії. Про це повідомляє прес-служба Генштабу: «У такий спосіб терористи намагаються залякати представників міжнародної організації, чинять тиск на спостерігачів, заважаючи їм об’єктивно подавати інформацію про стан справ у регіоні».

За оперативною інформацією, на території, що знаходиться під контролем бойовиків, нині перебуває заступник командувача Сухопутними військами Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов, діяльність якого пов’язують з координацією дій бойовиків.

У МЗС України  вважають, що обстріли, наступальні дії російсько-терористичних військ, залякування спостерігачів СЦКК «є частиною свідомо обраної небезпечної лінії на зрив мінських домовленостей», повідомляє прес-служба МЗС. Зовнішньополітичне відомство невідкладно поінформує діючого голову ОБСЄ, держави-учасниці нормандського формату, ЄС та НАТО про загострення ситуації та загрозу зриву плану мирного врегулювання.  «Російська сторона має вжити негайних заходів для того, щоб припинити дії, які несуть Україні руйнування та смерть, загрожують безпеці та стабільності на всьому європейському континенті», — наголошують у МЗС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua