"Міс українська діаспора допомагає дітям"

1 квiтня 2016

Днями до Полтави, на свою малу батьківщину, завітала Євгенія Борідка — Міс українська діаспора-2015. Як переможець  конкурсу, який відбувся в Нью-Йорку та Чикаго,  вона  отримала грошову винагороду та безкоштовний квиток  до України і тепер  витрачає гроші на благодійність.

«Вирішила віддавати гроші саме дітям, тому що діти — це наше майбутнє, і ми повинні вкладати якомога  більше в їхній розвиток, щоб вони жили в належних умовах»,сзазначила полтавська красуня.

Каже, закуповує те, що справді потрібно. Приміром у  Києві  —  прилад для вологого прибирання в одному з дитячих інклюзивних закладів. У Полтавській спеціалізованій школі-інтернаті №2  найбільше потребували  канцелярського  приладдя та засобів для малювання.  Далі полтавка відвідає з благодійною метою  дитячі будинки у Львові та Одесі. А також візьме участь в українсько-американському  культурному  проекті «Незабутня Квітка» — допомагатиме Алексові  Гутмахеру, американському продюсерові і піаністу українського походження,  який  створив благодійний фонд імені української співачки Квітки Цісик, щоб допомогти нашій країні боротися з раком. Цього року концерт відбудеться 5 квітня в Одеському національному театрі опери і балету.

Євгенія народилася в містечку  Гоголеве на Полтавщині. Нині здобуває бізнес-освіту в одному з університетів штату Нью-Джерсі. Вона вважає, що життя потрібно наповнювати цікавими і яскравими моментами, тож намагається вести активний спосіб життя, бере участь у різноманітних заходах, особливо в тих, які пов’язані з Україною.  Красуня зазначає, що корона додала їй відповідальності.

«Стало більше благодійних та мистецьких проектів. Для мене ця діяльність не була новою, я й раніше брала участь у подібних заходах. У Нью-Йорку спільно з молодіжною організацією «Народний дім» на Різдво організували український вертеп. Ходили в українські банки, в українські сім’ї, що нас запрошували. У кожного була своя роль. Ми запросили український хор. А дизайнерка Оксана Полонець навіть пошила нам костюми. Усі наколядовані кошти передали на потреби АТО», — розповіла дівчина.

Ганна  РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua