"Місцева влада мусить підтвердити довіру людей"

12 листопада 2015

Президент Петро Порошенко заявляє, що негайно підпише закон про проведення виборів у Маріуполі, ухвалений Верховною Радою 10 листопада. Про це він поінформував під час зустрічі з новообраними міськими головами, які отримали довіру громадян на останніх місцевих виборах. Ідеться про особливості проведення голосування на чергових виборах депутатів Красноармійської міської ради Донецької області, депутатів Маріупольської міської ради Донецької області, Красноармійського міського голови, Маріупольського міського голови.

Глава держави також наголосив на необхідності захистити волевиявлення громадян під час другого туру місцевих виборів, які відбудуться вже цієї неділі.

Він нагадав присутнім, що вибори 25 жовтня — треті демократичні за останні півтора року. Їхній перебіг контролювали 1554 міжнародні спостерігачі, й ними завершився процес перезавантаження влади. Із 379 міських голів 154 обрано на цю посаду вперше; майже немає рад, де сформовано однопартійну владну більшість, але дуже багато рад, де більшість отримали проєвропейські сили. Це не може не тішити Президента.

Крім того, 159 територіальних громад реалізували положення закону України про добровільне об’єднання територіальних громад, повідомляє УНІАН. Це свідчить про втілення реформи децентралізації, яка передбачає значно ширші права і повноваження на місцях. А нині уряд допрацьовує державний бюджет на 2016 рік, де буде передбачено загальний обсяг субвенцій на формування об’єднаних територіальних громад, що стане приємним сюрпризом для місцевої влади.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua