"Місія МВФ запрацювала в Україні"

22 вересня 2015

З вівторка, 22 вересня, в Україні працюватиме чергова місія Міжнародного валютного фонду, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько на зустрічі Чиказької ради глобальних справ.

«З 22 вересня в Україні перебуватиме чергова місія МВФ, яка перевірятиме, чи ми виконуємо програму Фонду, чи ні», сказала Яресько.

За її словами, за підсумками цієї місії уряд очікує, що Україна отримає черговий транш кредиту МВФ. «Ми очікуємо, що успішно отримаємо п'ятий транш найближчим часом і продовжимо нарощувати наші резерви», додала вона.

Також міністр зазначила, що уряд продовжує працювати над отриманням підтримки США, Канади, Європейського Союзу та інших партнерів, зокрема й Німеччину, Польщу, Японію, Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк.

Раніше повідомлялося, що 11 березня МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки. Нова програма дасть змогу відкрити доступ до міжнародного фінансування близько 40 млрд дол. у найближчі 4 роки, в тому числі Україна зможе отримати 10 млрд дол. від МВФ, 1,8 млрд дол. від ЄС і до 3 млрд дол. від уряду США. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол. 4 серпня.

До цієї програми Україна і МВФ реалізовували дворічну програму stand-by обсягом 17 млрд дол., підписану в квітні 2014 року. Всього в рамках цієї програми в 2014 році Україна отримала від МВФ два кредитних транші обсягом 4,6 млрд дол.

УНІАН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua