"Мислити по-західному, дивитися на Схід"

26 жовтня 2011

РОБОЧА ПОЇЗДКА

На  Дніпропетровщині Прем’єр говорив про експортний потенціал країни

Першим пунктом відвідання Миколою Азаровим області стало ознайомлення з ходом  виконання робіт з будівництва об’їзної дороги навколо Дніпропетровська та з’їздів з Кайдацького мосту. Спілкуючись із главою обласної державної адміністрації та міським головою великого промислового міста, Прем’єр-міністр підтримав ініціативу місцевих керівників щодо будівництва тут за три роки лінії метрополітену. Для фінансування проекту залучатимуть кошти не тільки під державні гарантії, а й приватні інвестиції.

Глава уряду також  взяв  участь у церемонії покладання квітів до Монумента Вічної Слави з нагоди Дня визволення Дніпропетровська від фашистських загарбників. Він поспілкувався з ветеранами Великої Вітчизняної війни.

А в Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара Микола Азаров прочитав студентам лекцію та поділився деякими своїми міркуваннями. Зокрема глава уряду сказав, що українцям слід думати по-західному — мати якісну освіту, логічність та жорсткість мислення, і дивитися на Схід — освоювати тамтешні ринки. «Я маю на увазі відкриті ринки, про які ми домовилися тиждень тому, підписавши угоду про зону вільної торгівлі з країнами СНД. Ми маємо відновити ті ринки, які у нас були раніше», — цитує слова Прем’єр-міністра УНІАН.

Як зазначає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, Микола Азаров також відвідав КБ «Південне» імені М. К. Янгеля та  Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова і взяв участь в урочистих заходах з нагоди 100-річчя від дня народження М. К. Янгеля. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua