"Місто - в обличчях "

Владислав КИРЕЙ
19 травня 2011

ЧУТТЯ ЄДИНОЇ РОДИНИ

У Черкасах до Дня міста, яке відзначатимуть 4 червня, створять стіну з фотозображень городян. У Долині троянд біля Дніпра встановлять спеціальний стенд завдовжки 30 метрів. Центральну його частину займе величезна мозаїка, викладена з чотирьох тисяч плиточок розміром 10х10 см. На кожній - портрет жителя міста. Мета проекту, як пояснили у міськвиконкомі, об'єднати городян в одну родину. Щоб кожен усвідомив себе не тільки жителем, а громадянином міста. На стіні будуть обличчя сучасників - сусідів, друзів, знайомих... Обличчя славетних предків, зокрема Дашковича, Вишневецького, Симоненка, Нарбута... Обличчя почесних громадян міста, портрети індивідуальні, портрети з коханим чи коханою, сімейні портрети...

Завдяки спеціальному розміщенню плиточок з різною кольоровою гамою на мозаїці читатиметься напис: "Ми - черкасці!". З настанням зими стенд планують розмістити в музеї.

Щоб замовити фотоплитку зі своїм зображенням або знімком родичів, досить звернутися до одного з волонтерських пунктів. Коштуватиме послуга 15-20 грн. Вмонтувати зображення на обране місце можна буде навіть власноруч.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua