"Митці отримали премії Кабміну"

4 червня 2011

ВІДЗНАКА

У Києві нагородили авторів кращих літературно-мистецьких творів для дітей та юнацтва за підсумками минулого року. Четверо митців стали лауреатами однієї з найпочесніших відзнак - Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки.

Загалом на здобуття премії було висунуто понад 40 творів. 23 твори - у номінації "Літературні твори для дітей та юнацтва", 14 - у номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва", 3 - у категорії "Театральні вистави для дітей та юнацтва" та один у номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва".

Перші місця вибороли Марія Григоренко (псевдонім - Марія Пономаренко), авторка творів "Жайвір", "Сонячна країна - моя Україна", "Усміхнений сонях", художниця Марина Пузиренко - ілюстрації до книги Ернста Теодора Амадея Гофмана "Лускунчик", творча група Рівненського академічного обласного театру ляльок - вистава "Лісова пісня", художник-постановник Оксана Карпус - ляльковий фільм "Театральний роман". Дипломи переможцям та грошові премії в розмірі 10 тисяч гривень вручив голова Держтелерадіомовлення України Юрій Плаксюк.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua