"Митні спрощення обіцяють у червні"

23 квiтня 2011

НОВАЦІЯ

Кількість документів, які потрібні при процедурі митного оформлення, планується зменшити з 65-ти до 20-ти. Про це на нараді домовилися урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський та голова Державної митної служби Ігор Калетник.

"Ми беремо за основу стандарти ЄС. Обов'язкові митні процедури візьмемо за директиву і поступово наближатимемося до європейських стандартів при митному оформленні, -наголосив Михайло Бродський. - Підприємці з червня відчують спрощення процедур митного оформлення, а держава швидше отримуватиме гроші до бюджету".

Документи, які не впливають на митне оформлення, перевірятимуться по завершенню митних процедур. Наразі в пунктах пропуску працюють 9 контрольних служб, і внаслідок довготривалого оформлення вантажів створюються передумови для зловживань.

"Програма "Електронна митниця" не зможе запрацювати комплексно без зменшення дозвільних документів, - наголосив Ігор Калетник. - І не всі 20 документів, які залишаються, будуть потрібні щоразу при митному оформленні. В окремих випадках треба буде надавати один-два, а то й жодного".

Тож митниця пропонує при переміщенні товарів залишити документи, які є підставою для нарахування податків, стосуються нетарифного регулювання, безпеки населення та експортного контролю, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua