"Митниця бере добро з розмахом"

Іван ШЕВЧУК
26 жовтня 2012

ХАБАРНИЦТВО. 870 тис. доларів, знайдених у службових приміщеннях Південної митниці, стали найбільшим цьогорічним уловом одеських правоохоронців. «В Одеській області це, напевне, наймасштабніший слідчо-оперативний захід, — зізнається заступник прокурора Одеської області Денис Черних. — На мене він справив неабияке враження».

Вражатися й справді є чому: ледь не мільйон «зелених» митники навіть не маскували: гроші радше зберігалися у кабінетах, аніж були там сховані. Кошти, незаконно отримані від підприємців, знайшли фактично на видноті.

За фактом вилучення хабарів було порушено карну справу проти начальника та головного інспектора митного поста. Ступінь причетності до злочину начальника Південної митниці Олександра Вдовиченка слідство ще з’ясовує, щодо нього запобіжного заходу ще не обрано. Нині його просто усунуто з посади.

Проте Денис Черних вважає, що масштаб злочину потребує суворіших заходів. «Вважаю, що, коли говоримо про такі суми, то зрозуміло, що це важкий злочин. І якби я обирав запобіжні заходи (не хочу відповідати за все відомство чи за суд), то обрав би утримання під вартою». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua