"Митниця дружить із тютюнниками"

19 липня 2011

15 липня 2011 року перший заступник голови Державної митної служби України (ДМСУ) Олександр Дороховський та Генеральний директор Української асоціації тютюнових виробів «Укртютюн» Валентина Хоменко підписали Меморандум про співробітництво між Держмитслужбою і Асоціацією «Укртютюн», повідомляє прес-служба ДМСУ .

Практика підписання меморандумів про співпрацю, а за останні два роки підписано близько 20 таких угод, та позитивний досвід їх реалізації — приклад ефективного  співробітництва Державної митної служби і бізнесу.

Згідно з положеннями Меморандуму, виробники тютюнових виробів беруть на себе ряд зобов’язань. Зокрема, в визначених Меморандумом випадках, вони будуть надавати інформацію про місце, дату виробництва та покупця тютюнових виробів.

Зі свого боку ДМСУ буде інформувати асоціацію про затримання тютюнових виробів, а також залучати фахівців компаній для висновків щодо оригінальності продукції.

Все це дозволить повністю відстежувати «ланцюжок» пересування тютюнових виробів з метою запобігання їх незаконному переміщенню через кордон.

Сторони також визнають важливість знищення контрафактних тютюнових виробів перед тим, як вони зможуть потрапити як на внутрішні, так і на зовнішні ринки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua