"Митники фінансують ремонт магістралей"

Світлана ІСАЧЕНКО
8 грудня 2015

За вересень-жовтень шляховики Буковини отримали фінансування, удвічі більше від планових річних видатків.

Чернівецька митниця охоче приєдналася до оголошеного Кабміном дорожнього експерименту для кількох митниць країни. З початку вересня кожна друга гривня, зароблена ними з перевиконання щомісячних рекомендованих показників надходжень митних платежів, зараховується до спецфондів обласних бюджетів, з яких фінансуватимуть реконструкцію автомобільних доріг загального користування державного значення.

За вересень-жовтень зазначені показники буковинські митники перевиконали майже наполовину. Тож до держбюджету додатково спрямували 109,5 тисячі гривень.

— Тобто обласний спецфонд безпосередньо на ремонт дороги Стрий — Івано-Франківськ — Чернівці — Мамалига (у напрямку Кишинева) від нас, митників, отримав майже 55 мільйонів гривень. Кошти на рахунок спецфонду вже надійшли у повному обсязі, — інформує начальник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор. — Наше завдання — працювати над наповненням бюджету держави, враховуючи при цьому інтереси буковинського бізнесу та всіх суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Адже державний бюджет напряму залежить від успішної та налагодженої роботи підприємців.

За словами голови Чернівецької облдержадміністрації Олександра Фищука, очікується, що до кінця року  від них  на розвиток дорожньої інфраструктури краю надійде понад 100 мільйонів гривень. «Маємо наміри їх використати для розбудови автомагістралей, що на території нашої області ведуть до міжнародних пунктів пропуску «Руська» і «Шепіт», які належать до митного посту «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці», — резюмує він. З румунської сторони вже зведено сучасну інфраструктурну мережу. Відповідні заходи на нашій території, наголошує керівник виконавчої влади краю, уможливлять розбудову в Україні через Карпати міжнародних транспортних коридорів. Це сприятиме зміцненню економіки та розвитку туристичної галузі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua