"Митники в ролі чарівників"

Євдокія ТЮТЮННИК
3 сiчня 2013

МИЛОСЕРДЯ БЕЗ КОРДОНІВ. Новорічні чарівники, якими на певний час стали співробітники Чернігівської митниці, виконували бажання дітлахів з обласного Центру соціально-психологічної реабілітації. Вони підготували для хлопчиків і дівчаток, котрі не від хорошого життя зустрічають свято далеко від рідних, безліч приємних сюрпризів і подарунків. 

Пріоритети закладаються в дитинстві, вважають митники. Фото Дмитра РУДЕНКА

«Раз добром зігріте серце вік не прохолоне», — цитують класика фахівці служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил  Віталій Мельник, Тетяна Дайнеко та Ігор Жердєв. У дітей захоплено світилися очі, коли їм демонстрували використання технічних засобів контролю, за допомогою яких шукають заборонені предмети, котрі незаконно переміщують через кордон. А можливість попрацювати в кінологічних групах із розумними породистими псами Джессі та Мелвіном, котрі запросто знаходять будь-яку річ, викликала цілий шквал позитивних емоцій. Дітлахи настільки вподобали собак, що хотіли забрати їх із собою, але чотириногим помічникам час було повертатися на службу. Митники спілкувалися, співали, гралися з дітьми, а насамкінець буквально засипали їх подарунками.

— Такі зустрічі цінні насамперед спілкуванням із доброзичливими людьми, — зауважив директор реабілітаційного центру Анатолій Писанка. — Перебуваючи в атмосфері тепла і взаєморозуміння, діти, яким нелегко довелося в житті, починають розуміти, наскільки приємно дарувати радість іншим. А ще те, що від нас самих залежить, добрим чи злим буде світ навколо нас.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua