"Між Швейцарією та Чадом"

9 вересня 2011

РЕЙТИНГ. Найбільш конкурентоспроможними країнами світу, згідно з рейтингом Всесвітнього економічного форуму The Global Competitiveness Report 2011—2012, визнані Швейцарія, Сінгапур і Швеція, причому Швейцарія посідає лідируючу позицію другий рік поспіль. Трійка з кінця — становлять Чад (142-е місце), Гаїті (141-е ) і Бурунді (140-е).

На четверте місце у списку піднялася з 7-го Фінляндія. А ось беззмінний лідер рейтингу до 2009 року — США — перемістився на п’яте. Експерти пояснюють послаблення позицій найбільшої економіки світу неефективністю державної політики і макроекономічними дисбалансами.

З шостого по десятий рядки посідають Німеччина, Нідерланди, Данія, Японія і Велика Британія. Франція — на 18 місці. А, наприклад, Греція, що зазнає серйозних фінансових труднощів, — на 90-му.

Україна опинилася на 82 позиції рейтингу. Серед колишніх радянських республік найвищу позицію посідає цього року Естонія — 33-ю, на 44-й - Литва, на 55-й — Азербайджан, на  66-й — Росія, на 72-й — Казахстан.

Рейтинг конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму будується на введеному у 2004 році глобальному індексі GCI, який підсумовує показники по 12 напрямкам. При підготовці доповіді було проаналізовано економіки 142 країн за кількома критеріями, серед яких розвиток фінансових ринків, інфраструктури, охорони здоров’я і освіти, макроекономічного середовища, складність ведення бізнесу тощо, повідомляє Укрінформ.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua