"Міжнародний пункт пропуску з Республікою Білорусь готовий» до ЄВРО-2012"

8 червня 2012

ПОДІЯ. Закінчено реконструкцію найпотужнішого пункту пропуску на кордоні з Республікою Білорусь, розташованого на 9-ому міжнародному транспортному коридорі Гельсінкі – Афіни, що з’єднує країни Балтії з країнами Східної Європи. Фінансування цього проекту здійснювалося в рамках Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

7 червня реконструйовані «Нові Яриловичі» урочисто введено в експлуатацію. В урочистостях взяли участь Директор Департаменту класифікації товарів та заходів регулювання зовнішньоекономічної діяльності Держмитслужби Анатолій Гутник та голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Під час чемпіонату очікується значне збільшення кількості громадян і транспортних засобів, що саме через цей Міжнародний пункт прямуватимуть до України та в зворотному напрямку. Це вболівальники, учасники змагань та туристи, зростання напливу яких очікується з боку Республіки Білорусь та країн Прибалтики.

Реконструкція дозволила майже втричі збільшити пропускну спроможність «Нових Яриловичей». Щодоби тут зможуть проходити митне оформлення 400 вантажних автомобілів, 1300 легкових авто, 80 автобусів та 5 500 громадян.

Все це у підсумку створює додаткові привабливі можливості для реалізації транзитного потенціалу України і зокрема Чернігівщини.

Необхідність посилення цього напрямку обумовлена також постійним зростанням вантажопотоку та обсягів товарообігу України з Республікою Білорусь. За 5 місяців цього року він зріс на 30 відсотків та склав майже 3 млрд. дол. США, – повідомляє головний інспектор із зв‘язків з громадськістю Чернігівської митниці Світлана СТРИЖАК.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua