"Мобільні оператори можуть знизити тарифи на свої послуги"

26 липня 2012

ТАРИФИ. Антимонопольний комітет України за три тижні оголосить рішення у справі стосовно тарифів на мобільний зв’язок компаній «Київстар» та МТС, а оператори можуть знизити ціни.  Про це на прес-конференції розповів виконуючий обов’язки голови АМКУ Рафаель Кузьмін, передає кореспондент УНН.

За словами Рафаеля Кузьміна комітет проводить заключні консультації з представниками регулятора стосовно тарифів на мобільний зв’язок.

«Я також буду просити голову Антимонопольного комітету Василя Цушка провести консультації з прем’єр-міністром Миколою Азаровим. Тільки після цього ухвалити остаточне рішення», - зауважив Р. Кузьмін.

При цьому він наголосив, що розслідування стосовно цін на послуги мобільних операторів вже завершене.

«Стосовно роумінгу у нас розслідування завершено. Щодо решти послуг, то ми надали рекомендації. І МТС та «Київстар» починають реагувати на них. Ми отримуємо листи стосовно готовності знизити вартість на послуги пакетні, хвилинні і різні види тарифікації», - додав в.о. голови АМКУ.

На його думку, оператори мають знизити до рівня, який би забезпечував рентабельність не вище за 30%.

«Натомість на сьогоднішній день рівень рентабельності  «Київстару» становить 98%, МТС – понад 50%.  Тоді як в Європейському Союзі вцілому рентабельність мобільних операторів коливається у діапазоні від 18 до 23%, в Росії 20-25%», - розповів Рафаель Кузьмін, висловивши думку, що мобільні оператори продовжать зниження цін.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua