"Молдова – восьма за кількістю жінок у бізнесі"

17 квiтня 2012

ДОСЛІДЖЕННЯ. Частка участі молдавських жінок у бізнесі становить 6,49% від чисельності працездатного населення країни. За цим показником Республіка Молдова посіла восьме місце серед 40 провідних країн світу. 

Такі дані дослідження, проведеного компанією CNN спільно з Міжнародною організацією праці, наводить власний кореспондент УКРІНФОРМу в РМ.

«За показниками участі жінок у бізнесі (6,49%) Молдова випереджає чимало розвинутих держав Західної Європи», – зазначають автори дослідження.

Експерти з посиланням на молдавського доктора економічних наук Єлену Акулай зазначають, що «середній вік молдавських жінок, що займаються бізнесом, становить 45 років, а більшість з них дістали освіту в радянські часи, коли тотально заперечувалися основи вільної торгівлі та ринкових відносин».

Лідерами цього рейтингу виявилися Таїланд (18,64%), Болівія (14,19%) і Колумбія (12,4%), а замикають «турнірну таблицю» Норвегія, Люксембург, Франція і Росія, де середній відсоток участі жінок у бізнесі становить всього 1,2%.

Автори дослідження наводять і вельми несподіване порівняння: кількість мексиканських жінок, зайнятих в бізнесі (7,65%), в декілька раз перевищує показники Швеції – 1,87%. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua