"«Молочна кухня» — лише за рецептом лікаря"

Інна КОСЯНЧУК
21 лютого 2012

ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ МАЛЮКІВ. Рідні немовлят, яким, крім маминого молока, потрібне й інше дитяче харчування, нерідко скаржаться, що продукти для таких малят, які продаються в магазинах, надто дорогі. Але без них не обійтися. Купиш кашку — уже на памперси не вистачає… У Херсоні ж знайшли спосіб розв’язати проблему, відкривши при дитячій поліклініці Суворовського району міста спеціальну молочну кухню. Фахівці міськвиконкому зауважують, що це унікальне підприємство, яке не має аналогів в Україні, годує немовлят з усього Херсона. Нині більш як 600 херсонських малят отримують спеціально приготовані для них кефір, молоко, каші, сир тощо. Щодня молочна кухня випускає понад 4 тисячі порцій такої продукції.

Але щоб ця продукція потрапляла лише до тих, кому вона призначена, видають її лише за рецептом лікаря. Для отримання батьками дитячого харчування дільничні педіатри щомісяця виписують рецепти, за якими бухгалтер дитячої молочної кухні нараховує вартість харчування на місяць. Ціни не обтяжливі для гаманців батьків. Наприклад, пляшечка кефіру коштує 1,22 грн, манної каші — 71 коп. Дітям із малозабезпечених сімей педіатр виписує безкоштовний рецепт на підставі довідки з органів соціального захисту населення. Торік для потреб молочної кухні міський бюджет виділив півмільйона гривень.

Щоб батькам було зручно отримувати молочну продукцію і не їздити щодня у центр міста, в кожному районі облаштували спеціальні роздаточні пункти, до яких щодня привозять дитяче харчування спеціальним транспортом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua