"Молодь без роботи не залишиться"

Інна КОСЯНЧУК
29 березня 2012

СТОЛИЦЯ. Перша філія Київського молодіжного центру праці нещодавно відкрилася на базі Національного транспортного університету. Пізніше такі структури планують створити у кожному районі столиці на базі вищих навчальних закладів.

Нині в Києві навчається майже півмільйона студентів. І якщо на перший курс вони зазвичай приходять лише з бажанням отримувати знання, то на п’ятому до всіх їхніх турбот додається найсуттєвіша — як отримати робоче місце. Інколи ця турбота перетворюється в проблему. Адже, зауважують фахівці, переважна кількість випускників вищих навчальних закладів хоче залишитися працювати в Києві. А чимало столичних роботодавців ставлять до претендентів на посади надто високі вимоги: хочуть отримати фахівця не тільки зі знаннями, а вже з досвідом роботи. А де його взяти, той досвід, якщо нікуди на роботу не беруть? Цим занепокоєний і заступник голови КМДА Леонід Новохатько.

— Міська влада не стоїть осторонь життя студентів. Про це свідчить виплата іменних стипендій, премій кращим студентам, молодим науковцям. Для київської влади дуже важливо, щоб така кількість людей була активною і працювала на користь міста, але наразі актуальною є проблема отримання першого робочого місця. Перше працевлаштування — дуже важливе у житті кожної людини, — зазначив він.

Та чи впорається молодіжний центр праці з цим завданням? На це питання, вочевидь, можна буде відповісти лише, коли він певний час попрацює. А поки  що, як зауважив начальник Головного управління сім’ї, молоді і спорту КМДА Володимир Вовк, студенти матимуть можливість отримати консультаційні послуги, методичні рекомендації та практичну допомогу в пошуку роботи. Основним завданням філії буде налагодження співпраці з керівництвом вищих навчальних закладів у вирішенні питань, пов’язаних із розвитком самоврядування та працевлаштуванням студентів. А ще тут займатимуться організацією змістовного дозвілля у позаурочний час та залучатимуть молодь до загальноміських заходів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua