"Молодіжний портал знає все"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
24 сiчня 2013

НОВАЦІЇ

Дніпропетровщина продовжує втілювати нові ІТ-технології в освітній процес

Днями було презентовано інтернет-портал для молоді http://molodcentr.org. На новому сайті, крім новин, можна знайти інформацію про різноманітні молодіжні проекти, волонтерський рух, міжнародні програми та стажування за кордоном, тренінги і курси, працевлаштування та цікаве проведення дозвілля. Сторінка Молодіжного центру є також у популярних соціальних мережах.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков наголосив на важливості того, що автори сайту — саме молодь, яка відкрита новим знанням та готова поділитися ними з іншими. «Це новий об’єднавчий майданчик для молоді всього регіону», — зазначив керівник області і звернув увагу на те, що на Дніпропетровщині вже діють інтернет-портали для школярів області та єдина база дитячих садків.

Молодіжний центр Дніпропетровщини розпочав діяльність торік у серпні в рамках регіональної програми «Новій Дніпропетровщині — новий стандарт освіти», щоб надавати допомогу молоді у працевлаштуванні, організації волонтерського руху та координації освітніх і культурних програм. За цей час центр організував і провів кілька масштабних заходів серед молоді, на його базі працюють безплатні курси англійської мови, тренінги з основ журналістики та лекції з культури сексуальних стосунків.

«Команда Молодіжного центру готова брати до уваги всі молодіжні ініціативи та пропозиції й допомагати в їхній подальшій реалізації», — пообіцяв директор центру Максим Лещенко. Нині в центрі у стадії розгляду перебувають понад 150 запропонованих молодіжними об’єднаннями пропозицій.

До речі, на Дніпропетровщині діє дев’ять електронних проектів — портал єдиного освітнього центру об’єднав мережу навчальних закладів області. «Електронний щоденник», «Електронний журнал» та «Електронна бібліотека» дають змогу батькам отримувати інформацію про успішність своїх дітей, а школярам — читати програмну літературу в електронному вигляді.

«Логістика шкільного автобуса» стежить за шкільними автобусами, є тривожна кнопка. «Обласна електронна школа» веде інтернет-школу для обдарованих дітей та інтернет-школу для дітей з особливими потребами. «Електронний дитячий садок» об’єднав сайти  дошкільних установ області. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua