"Морепродукти подовжують життя"

25 липня 2018

При споживанні морської риби знижується смертність з усіх причин. Про це йдеться у дослідженні китайських фахівців, які проводили спостереження протягом 16 років. У експерименті задіяли майже 420 тисяч осіб.

У результаті, вчені прийшли до такого висновку. При споживанні риби і морепродуктів знижується смертність з усіх причин. Тобто відбувається істотне зниження холестерину в крові, оскільки це нежирний продукт. Більш того, «рибна дієта» може підвищити рівень ефективності антидепресантів.

У чоловіків, які вживали більше риби, смертність від хвороб серця і судин була на 10% меншою. А від захворювань печінки – на цілих 30%.

У жінок показник зменшення смертності від хвороби Альцгеймера ще більш вражаючий. Він склав 38%.

Однак, зазначають фахівці, це не поширюється на смажену рибу. У жінок, що віддають перевагу такому приготуванні продукту, ризик ранньої смертності, навпаки, зростав.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua