"Морози в Європі протримаються до кінця лютого"

9 лютого 2012

МЕТЕОПРОГНОЗ. Морози не залишать Європу до кінця лютого – такий невтішний прогноз зробили спеціалісти британського метеоканалу. Крижане повітря з заполярних регіонів Росії не пускає до старого світу теплі атлантичні маси. Світова метеорологічна організація назвала лютий 2012-го найхолоднішим місяцем в Європі за 26 років. Від початку заморозків загинули майже 400 людей.

Болгарія, Хорватія, Румунія та Сербія призупили судноплавство на Дунаї. 90% поверхні річки вкриті кригою. Водойми замерзли також у Німеччині та Франції. В Парижі вперше за багато років з доків вивели єдиний міський криголам.

В Нідерландах навпаки чекають, коли на численних каналах країни вода промерзне щонайменше на 15 сантиметрів. Саме за цієї умови розпочнеться легендарний ковзанярський марафон. Спортсмени подолають 200 кілометрів природними водоймами. Востаннє він проходив 1997 року.

В Італії до холодів додалися ще й небувалі снігопади. Погода паралізувала транспортне сполучення в країні і залишила без електроенергії десятки тисяч людей. Влада перекинула в міста альпійську рятувальну техніку.

 Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua