"«Моржі» відкрили пляжний сезон"

Владислав КИРЕЙ
25 грудня 2012

ЕКСТРИМ. У любителів холодної води розпочався період «моржування». Щодня тепер, попри низьку температуру повітря, у Дніпро пірнають і старі, й малі, а черкаська «Школа здоров’я» здивувала городян масовим запливом. Під музику та радісні вигуки у крижану воду пірнають цілими сім’ями разом із домашніми улюбленцями. Щоб «моржам» не стало зле, стежать медики разом із рятувальниками. Лави любителів зимового плавання щороку поповнюються. Разом із досвідченими моржами, багатьом із яких за 70 років, у прохолодну воду вже занурюються й три десятки третьокласників — вони тільки почали загартовуватися. 

Щоб узяти участь у запливі, яким керував головний «морж» міста Олександр Толбатов, до Черкас з’їхалися й любителі екстремального купання з інших областей України. Вони вкотре продемонстрували: водні процедури на свіжому повітрі не просто загартовують, а зцілюють тіло і душу. Приміром, Толбатов завдяки щоденним тренуванням у воді та пробіжкам позбувся підвищеного тиску та семи хребцевих гриж.

Урочисте відкриття сезону «моржів» проходить у Черкасах третій рік поспіль.

А кілька днів тому черкащани взяли участь у відкритті сезону зимового плавання в Севастополі. Черкаська делегація гідно виступила під час екстремального запливу на півтора кілометра. Додому повернулися із двома нагородами за першість і всеукраїнським визнанням. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua