"А моя ялинка — краща!"

Василь БЕДЗІР
3 сiчня 2013

КРАЇНА МАЙСТРІВ

Місцеві журналісти організували  конкурс штучних новорічних красунь

Доля живих ялинок, встановлених до свята, — обсипатися і врешті-решт опинитися на звалищі або згоріти в печі. У тих, які виготовили закарпатські умільці під час конкурсу, оголошеного місцевими журналістами, — краща доля, бо вони втішатимуть і надалі. В кожну ж бо вкладено власне відчуття краси, позитивні емоції.

Понад півтора десятка майстрів із різних міст і сіл прислали на конкурс 36 ялинок, які глядачі оцінювали через Інтернет. Кожен автор перед тим сфотографувався зі своїм творінням, а в соцмережах ділилися враженнями. Якщо декому з учасників конкурсу для фото достатньо було взяти ялиночку в руки, то іншим залишалося хіба що стати поряд. Найбільша за розмірами красуня — заввишки 1,3 метра — і перемогла. Її майстриня із села Кам’яниця, що на Ужгородщині, Василина Бабич виготовила із… сіна.

Марина Федчик зробила ялинки із ароматом ванілі та кориці. Фото автора

— На ялинку його пішло 30 кілограмів, — сказала Василина. — Разом із подругою обмотували шматки сіна ниткою і робили, так би мовити, велику «сосиску». На неї начепили іграшки, теж виготовлені власноруч. Тепер на новорічну гостю, виставлену біля сходів на ганку, може подивитися кожен. Мені здається, вона дарує радість, а ще…  нагадує про літо.

Друге місце виборола одна з трьох ялинок Марини Федчик із Ужгорода. Всі вони в неї зроблені із тканини, пофарбованої з додаванням цукру, ванілі та кориці. І тепер поширюють навколо «солодкі» аромати. Третьою в конкурсі стала ужгородка Оксана Шкіря-Аніщенко, виготовивши ялиночку в техніці «кензаш».

Ялинка з… сіна Василини Бабич визнана кращою

Найбільше глядацьких симпатій у соцмережах отримала штучна красуня, виготовлена з канви Юлією Горкій із села Минай Ужгородського району.

Були і новорічні красуні з пап’є-маше, з кольорових дротів, які світяться, з бісеру і навіть із… цукерок і макаронів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua