"Муаммара Каддафі захопили у полон"

20 жовтня 2011

У СВІТІ. Нова влада Лівії захопила в полон скинутого лідера Муаммара Каддафі, повідомив офіційний представник Національної перехідної ради Абдель Маджид, повідомляє ТСН.

За словами Абдель Маджид, Каддафі поранений. У нього травмовані обидві ноги.

Інші подробиці поки не повідомляються.

Раніше стало відомо, що повстанці нарешті після тривалих боїв захопили місто Сірт ─ останній оплот прихильників Каддафі. Арабські та західні телеканали в прямому ефірі показали, як бійці Національної преехідної Ради святкують перемогу: від радості вони стріляли у повітря, кричали «Аллах Акбар!» пританцьовували, розмахували прапорами, руками і автоматами.

Нагадаємо, що місцезнаходження Каддафі залишалося невідомим з 23 серпня, коли лівійські повстанці захопили столицю Лівії Тріполі. В середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації проти Муаммара Каддафі, який керував країною більше 40 років.

За півроку збройного протистояння з урядовими силами і опозиції за підтримки західного альянсу на чолі з НАТО вдалося встановити контроль майже над усією територією Лівії. Владу Національної перехідної ради Лівії визнали вже близько 60 країн, в тому числі Україна.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua