" МВФ відзначає поступ"

29 травня 2012

ЗУСТРІЧ. Прем’єр-міністр України Микола Азаров обговорив перспективи співпраці між Україною та МВФ з керівником місії європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Крістофером Джарвісом, повідомляє  департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За «круглим столом» переговорів. Фото Олега МАРКЕВИЧА

«У цьому році виповнюється 20 років нашої співпраці з Міжнародним валютним фондом. Потрібно якось відзначити цю подію. Наприклад, активізацією нашої співпраці. Також хочу привітати вас із призначенням керівником місії по нашій країні. За 20 років нашої співпраці можу сказати тільки добрі слова про тих керівників місій МВФ, з якими я працював. І, я сподіваюсь, що і з вами у нас складуться гарні відносини», — сказав Микола Азаров, звертаючись до нового керівника місії.

Окремо сторони зупинилися на нестабільній ситуації на зовнішніх ринках та її можливому впливі на економіку України, а також обговорили шляхи мінімізації ризиків, які виникають. Прем’єр охарактеризував нового керівника місії як досвідченого професіонала, який швидко і точно вникає в суть проблем.

Крістофер Джарвіс, у свою чергу, відзначив, що Україні вдалося досягти значного поступу в проведенні структурних реформ, «оздоровленні» фінансового сектору та поверненні довіри до банківського сектору.

«У мене склалося враження, що в уряду є рішучість і чітке бачення: в якому напрямку проводити реформи, і я вірю, що ви і ваші міністри, голова Нацбанку серйозно налаштовані на проведення реформ», — сказав Крістофер Джарвіс, звертаючись до Миколи Азарова.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua