"МВС формує команду реформаторів"

Юрій МЕДУНИЦЯ
6 листопада 2015

 В нашій країні завершується процес формування Національної поліції.

Із середи Національна поліція України нарешті отримала керівника. На черговому засіданні уряду Хатію Деканоїдзе у новій іпостасі представив особисто Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Саме він вніс відповідне подання для призначення колишнього радника міністра внутрішніх справ на цю посаду. Звісно, за рекомендацією очільника МВС Арсена Авакова.

На переконання глави уряду, ухвалене рішення — одне із доленосних для майбутнього нової української поліції. Хатія Деканоїдзе, нагадав Прем’єр, разом із керівником МВС та його першим заступником Екою Згуладзе реально готували весь пакет змін і зробили перший крок до формування патрульної поліції в країні: «Четвертий член цієї команди — Олександр Фацевич, який очолює департамент патрульної поліції України».

Арсеній Яценюк не міг не відзначити особисту роль міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у створенні нової поліції, щоб радянська міліція відійшла в минуле і в Україні з’явилася Національна поліція європейського зразка, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Очільник МВС, за словами глави уряду, не тільки зміг переконати Верховну Раду ухвалити необхідні закони, а й зробив найважливіше для подальшого успіху — сформував команду справжніх реформаторів у самому Міністерстві внутрішніх справ.

Насправді, таке відповідальне рішення не могли розглядати без участі глави держави. Тож напередодні Прем’єр отримав і президентське благословення на цей крок.

Того самого дня Президент Петро Порошенко, не відкладаючи на безрік, провів зустріч із новопризначеним керівником Національної поліції. Він визнав, що на її плечі лягає величезна відповідальність і надважлива місія — створення абсолютно нової правоохоронної структури. Президент зазначив, що Україні буде корисний досвід Грузії і співпраця з американськими партнерами.

Він також підкреслив, що процес формування Національної поліції завершується, наголосивши на високій відповідальності цього правоохоронного органу, який має найвищу довіру в суспільстві. «За дуже короткий термін нам вдасться перетворити міліцію на поліцію. І головне — через потужну підтримку і довіру народу», — цитує слова Президента його прес-служба.

До структури нової поліції увійде патрульна служба, яка вже відома у більшості міст України і має величезний рівень підтримки серед населення. Петро Порошенко поставив чітке завдання: керівник Національної поліції має реформувати загальну структуру поліції, в якій поліцейський, зустрічаючись із простою людиною, «матиме посмішку, доброту, бажання допомогти, бажання захистити, а не те, з чим залишалася українська міліція, яка мала всі недоліки радянських часів».

У зустрічі взяли також участь Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Секретар РНБО Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua