РАРИТЕТИ «ТИТАНІКА». 31 березня на аукціоні Henry Aldridge & Son продадуть меню обіду, який сервірували для пасажирів «Титаніка» в день аварії корабля, повідомляють закордонні ЗМІ.

Нинішнього року легендарний «Титанік» будуть згадувати особливо часто, оскільки 14 квітня виповниться рівно 100 років від дня аварії судна.

Аукціонні компанії присвятять цій даті різноманітні торги, на яких можна буде придбати речі з корабля. Наприклад, Henry Aldridge & Son пропонує придбати обіднє меню, яке датується 14 квітня 1912 року. Торги відбудуться 31 березня в графстві Вілтшир.

Меню, яке виставлять на торгах Henry Aldridge & Son, було складено в день аварії корабля. Власне, це меню останнього обіду, які подавали пасажирам першого класу. Початкова ціна на раритет - 157,96 тис. дол.

В меню входить 40 страв, серед яких філе камбали, кілька сортів сиру, анчоуси, баранина гриль, різноманітні десерти.

Меню останнього обіду на «Титаніку» зберегла родина банкіра Доджа. Подружжя Доджів подорожувало на лайнері разом зі своїм сином Вашингтоном. Місіс Додж вирішила зберегти меню на пам'ять, як сувенір, але вона і припустити не могла, що листочок паперу стане нагадуванням про трагічну катастрофу. Родині Доджів дуже пощастило - вони врятувалися на одній зі шлюпок.

Зазначимо, що наймасштабніший аукціон, присвячений «Титаніку», відбудеться 1 квітня у Великобританії. На торгах єдиним лотом буде продано величезну колекцію раритетів. Попередня оцінка вартості колекції - не менше 190 млн. дол.

УНН