"На батьківщині Руданського жартами розганяли мороз"

Олег ЧЕБАН
2 лютого 2012

ТРАДИЦІЯ. Всеукраїнське свято сатири і гумору «І знову я живий, світ оглядаю», присвячене 178-й річниці від дня народження Степана Руданського, відбулося в селі Хомутинці, що в Калинівському районі на Вінниччині. За доброю традицією краяни і гості відвідали музей поета, поклали квіти до його пам’ятника та взялися творити добрий настрій в сільському Будинку культури. Почути було що! Виступав місцевий аматорський фольклорний театр гумору та сатири «Вінок Руданського», сільська художня самодіяльність, а також приїхали сказати влучне слово аматори з інших областей, зокрема, дует «Язикаті Хвеськи» з Полтавщини.

Наступного дня під мелодію пісні «Повій, вітре, на Вкраїну», слова якої в юності написав Руданський, свято продовжилося велелюдним і колоритним театралізованим дійством у райцентрі Калинівці. Про значимість творчості поета-пересмішника у своїх виступах зауважили представники обласної і районної влади, гумористи і письменники.

Учасники художньої самодіяльності співали народних пісень, юні і досвідчені гумористи читали сатиричні твори, територіальні громади району закликали до своїх колоритних світлиць, демонстрували роботи майстри ужиткового мистецтва і художники, спритні хлопці лізли на гладкий стовп за дарунками, а опасисті піднімали пудові гирі. І все це — під щиру порцію жартів, якими багата українська земля. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua