"На Берлінале визначилися із стрічками конкурсної програми"

15 лютого 2013

ВЕЛИКЕ КІНО. На Берлінале відбулася прем’єра останнього фільму іранського режисера Джафара Панахі, якому два роки тому на батьківщині заборонили знімати фільми і засудили до шести років увязнення за «антидержавну пропаганду». Наразі він перебуває під домашнім арештом.

На червону килимову доріжку кінофестивалю вийшов співрежисер стрічки «Закрита завіса» Камбозія Партові у товаристві акторки Маріам Мохадам.

«Закрита завіса» – це багатопланове зображення особистої історії режисера, де йдеться і про заборону займатися улюбленою справою, і про депресивний стан, як наслідок цієї заборони, і навіть про суїцидальні настрої.

Стрічка «Камілла Клодель 1915» режисера Бруно Дюмона, яка бере участь в основному конкурсі Берлінале, – це трагічна історія французької художниці і скульптора, яка доводилась сестрою відомому письменникові Полю Клоделю, була ученицею і музою славетного Оґюста Родена, і скінчила свої дні у притулку для психічнохворих. У головній ролі знялася Жюльєтт Бінош.

«Поза дитини» – новий фільм румунського режисера Каліна Пітера Нецера – також бере участь в основному конкурсі фестивалю.

Холодного березневого ранку Барбу гасає вулицями на автомобілі на недозволеній швидкості і збиває дитину. Хлопчик помирає невдовзі після аварії. На Барбу чекає увязнення терміном від трьох до 15-ти років, але тут його мати, Корнелія, вирішує втрутитись, аби «відмазати» синка.

«Досі Берлінале не бракувало ані соціально-політичних фільмів у конкурсній програмі, ані стрічок від режисерів-жінок. Втім, бракувало справді видатних картин, які могли б претендувати на Золотого ведмедя», – передає з Берліна кореспондент Євроньюз Вольфґанґ Шпіндлер.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua