"На час Євро-2012 віз до Польщі не скасують"

20 квiтня 2012

ВІЗОВІ ПИТАННЯ. Візовий режим між Україною та Польщею на час проведення Чемпіонату Європи з футболу скасовуватися не буде. 

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрік Літвін під час «круглого столу» в Києві у п'ятницю, передає УКРІНФОРМ.

«Були очікування з української сторони, що буде радикальне рішення на час проведення Євро, говорилося, наприклад, про скасування віз на цей час. Але були спекуляції. Візи залишаються на час проведення Євро, на жаль», – сказав він.

За словами посла, формально ніколи не говорилося, що візи будуть скасовуватися, а зазначалося лише про технічні можливості полегшення перетину кордону і придбання віз. «Можливі тільки термінові полегшення щодо віз. Ми готуємося, щоб можна було отримати візу швидко і без формальних перешкод для вболівальників, у яких є квитки», – зазначив Г.Літвін.

Він повідомив, що питаннями видачі віз футбольним уболівальникам під час проведення Євро-2012 займатиметься спеціально створена структура. Водночас посол закликав уболівальників не зволікати із цим до останнього, а якнайшвидше звертатися до польського посольства. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua