"На Чернігівщині затримали російську шпигунку"

Євдокія ТЮТЮННИК
16 липня 2015

Жителі прикордонних сіл Чернігівщини і дотепер, напевне, не звикли, що «он там навпроти» уже інша держава, до якої просто так переходити не можна. Тож буває, нелегально переходять на чужу територію. Для однієї української громадянки така історія закінчилася пропозицією іноземних спецслужб таємної співпраці в обмін на звільнення від кримінальної відповідальності.

Так жінка почала повідомляти в Росію дані про розташування військових об’єктів, озброєння та дислокацію збройних сил. Також, за всіма правилами жанру, вона втиралася в довіру до місцевих правоохоронців, у яких не лише випитувала секретні дані, а й збирала на них компромат, котрий можна було б використати для шантажу.

Працівники СБУ викрили та затримали шпигунку. За повідомленням прес-групи управління СБ України в Чернігівській області, вона зізналася, що передавала розвіддані про українську армію до сусідньої держави. Відкрито кримінальне провадження, в результаті якого жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua