"На Чернігівщині зростають депозити"

Євдокія ТЮТЮННИК
9 липня 2015

Про покращення економічної ситуації в країні може свідчити багато факторів. Та найпереконливіший з них — збільшення частки гривневих депозитів у банках. І саме це нині спостерігається в Україні загалом і зокрема на Чернігівщині.

Головне у цій справі — визначити, наскільки надійний банк. За якими критеріями можна про це дізнатися?

Фінансовий експерт Вікторія Ількова радить звертати увагу на платіжну дисципліну. Це швидкість платежів, труднощі з отриманням готівки тощо. Про це вона розповіла на черговому засіданні Фінансового клубу.

Ще один незаперечний факт міцності банку — довіра до нього держави, на яку вказують доручення виплачувати пенсії та соціальні допомоги. І варто придивитися, скорочує чи розвиває установа свою мережу.

«З надійного банку не варто забирати кошти, — каже фінансовий експерт Вадим Санченко. — Банківські відсотки нині непогані, а депозити захищають наші заощадження від інфляції».

Фахівці запевняють, що банківська система в Україні повертається до повноцінного життя. Щоб привабити вкладників, запропоновано короткотривалі програми — від кількох місяців до півроку. Крім того, існують «вклади на вимогу». До речі, у травні цього року депозити фізичних осіб зросли на 2 відсотки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua