"На «Дарницький» ціна повернулася"

Світлана ГАЛАУР
29 сiчня 2013

МЕМОРАНДУМ. Найбільші хлібозаводи Харківщини — Кулиничівський і Салтівський, які в січні цього року підняли ціни на соціальний хліб, відмовилися від свого попереднього рішення. Відтепер кілограмовий буханець «Дарницького» продаватиметься у торговельній мережі міста та області, як і раніше, по 4,79 гривні. Інші виробники також випікатимуть соціальний чорний хліб з житньо-пшеничного і білий, вагою 550 грамів, який коштуватиме 2,50 гривні.

Повернутися на попередні цінові позиції хлібопекарям допоміг підписаний 25 січня Меморандум взаєморозуміння між Харківською облдержадміністрацією, Харківським регіональним відділенням Аграрного фонду, виробниками борошна й хліба, а також супермаркетами. Цей документ передбачає забезпечення стабільних обсягів продажу й незмінний рівень роздрібних цін на хліб соціальних сортів, які були зафіксовані на 31 грудня торік. Для цього Аграрний фонд за допомогою Новопокровського комбінату хлібопродуктів повністю забезпечить хлібозаводи борошном вищого, першого і другого сорту. Запаси зерна фонду складають в області 120—130 тисяч тонн. Ще стільки ж збіжжя перебуває у сільгоспвиробників. 

Як поінформував заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, рентабельність пекарі забезпечуватимуть завдяки величезній лінійці решти продукції, на яку вони також отримають борошно з Аграрного фонду за тією самою ціною, що й для соціального хліба.

Підписаний документ діятиме в цьому маркетинговому році до 30 червня, поки не стануть відомі ціни на зерно нового урожаю.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua