"На Дніпропетровщині створено електронну школу"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
26 грудня 2012

СУЧАСНО. На Дніпропетровщині працює «Обласна електронна школа», розроблена групою науковців Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Така сучасна форма інтерактивного навчання надає рівні можливості учням, незалежно від місць їхнього проживання, а педагоги можуть проводити дистанційні курси, готувати дітей навіть з віддалених сіл до олімпіад чи конкурсів.

«Обласна електронна школа» — сучасна інтерактивна форма навчання дітей, яка за допомогою Інтернету дає змогу одночасно із заняттями в школі отримувати додаткові нові знання, незалежно від місця проживання та статусу дитини. У такий спосіб на практиці втілюється система рівних можливостей навчання дітей. Для створення цієї електронної школи було вивчено кращий світовий досвід із впровадження подібних проектів у Німеччині, Франції, Америці, Росії. Над створенням школи працювало приблизно дві тисячі кращих педагогів області, розповідають посадовці Дніпропетровської облдержадміністрації.

 «Електронна школа» має два підпроекти: «Інтернет-школа для дітей з особливими потребами» та «Інтернет-школа для обдарованих дітей».  За віртуальні парти Інтернет-школи для дітей з особливими потребами сідають учні 5—9 класів, які перебувають на домашньому навчанні або часто хворіють чи потребують особливої педагогічної уваги. Всі «Інтернет-школярі» мають власні сторінки на сайті електронної школи, через які отримують доступ до навчальних матеріалів. Електронна школа має й електронні підручники, збірники, лекції, контрольні тести й мультимедійні вправи, а також електронні щоденники, журнали і табелі. Система сайту автоматично обробляє тести, обліковує навчальні досягнення учнів і складає загальний рейтинг. А на шкільному форумі учні спілкуються та обговорюють актуальні питання.

«Інтернет-школа для обдарованих дітей» — додатковий освітній ресурс для учнів, які хочуть розширити свої знання, підготуватися до конкурсів, олімпіад чи конференцій. У цьому їм допоможуть спеціально створені інформаційні бази навчальних матеріалів із різних предметів. Також у режимі відкритого доступу можна ознайомитися з базою корисних посилань на електронні словники, довідники, енциклопедії, віртуальні лабораторії, музеї, колекції, таблиці, фільми, які систематизовані за предметами, скористатися бібліотечним ресурсом. Планують і лекційні заняття у режимі он-лайн (вебінари) за участі провідних фахівців вишів (50 науково-педагогічних працівників області та три закордонні викладачі). 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua