"На Харківщині розробили нові методики"

Володимир ГАЛАУР
27 сiчня 2016

Для дистанційного навчання школярів, які проживають у зоні АТО та анексованому Криму, на Харківщині визначено вісім шкіл та ліцеїв. Директор однієї з них у Балаклії Володимир Попов каже, що до реалізації цього проекту готувалися не просто ретельно, а вкладаючи душу, бо вважають допомогу тим дітям власним внеском у перемогу. Таку саму позицію мають і всі інші керівники навчальних закладів.

І хоч поки що звернення щодо дистанційного навчання школярів поодинокі, бо справа це нова, у школах цілком готові до такої форми навчання: розроблено методики, є комп’ютерна база, визначено педагогів. «На сьогодні до нас надійшла лише одна заява від батьків дев’ятикласниці з Луганська, — розповідає заступник директора куп’янської школи №6 Валентина Іванова. — Але батьки дбають про майбутнє своєї дочки і хочуть, щоб вона отримала не якісь незрозумілі папірці від так званої ЛНР, а справжнє українське свідоцтво про освіту».

За словами Валентини Іванової, навчальний процес відбувається в нормальному робочому руслі. Педагоги спілкуються з вихованкою електронною поштою. Двічі на місяць відсилають дівчині завдання, перевіряють їх і з виправленими помилками та рекомендаціями надсилають знову. «На щастя, — каже заступник директора, — комплект підручників у нас майже стовідсотково збігається».

Школа домовилася з батьками учениці, що приїхати їй доведеться лише раз — на державну підсумкову атестацію. А після отримання свідоцтва про освіту дівчина зможе продовжити навчання на власний вибір у будь-якому навчальному закладі України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua