"На «Hyundai» чекають в Одеському порту"

2 лютого 2012

ІНФРАСТРУКТУРА. Перший швидкісний поїзд прибуде до України вже за 40—45 днів.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков під час прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи міністерства минулого року. «30 грудня перший поїзд був завантажений на корабель і вийшов до Одеського порту. Він пробуде в плаванні близько 40—45 днів. Ми хотіли б, щоб українці поїхали в травні вже на нових поїздах», — сказав віце-прем’єр.

Із середини травня розпочнеться й бронювання квитків на поїзди цієї фірми. А до того часу ці машини проходитимуть технічне випробування та обкатку на вітчизняній залізниці.

Окремо Борис Колесніков зауважив, що квитки на швидкісні поїзди «Hyundai» можна буде бронювати через Інтернет. Завдяки цьому вони будуть доступними для туристів, які планують відвідати Україну. Продаж квитків для всіх бажаючих розпочнеться з 15 травня.

Нагадаємо: Україна загалом отримає 10 нових міжрегіональних електропотягів у дев’ятивагонній комплектації. До чемпіонату Європи з футболу 2012 року Укрзалізниця отримає 6 поїздів виробництва «Hyundai Rotem», решту чотири ми матимемо згодом. Швидкісний рух з’єднає між собою чотири міста, які прийматимуть великий футбол. Завдяки південнокорейським поїздам дорогу від столиці до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, до Львова — за 4,5 години, до Донецька — за 5,5 години.

На прес-конференції Борис Колесніков також наголосив, що Укрзалізниці необхідна повна заміна парку вагонів, адже зношеність пасажирського рухомого складу становить 85,6%. Із них — 52,2% (3666) пасажирських вагонів вичерпали свій 28-річний термін експлуатації. Загалом інвентарний парк Укрзалізниці складається з 7025 пасажирських вагонів, який щороку зменшується в середньому на 200 одиниць.

«Ми залучатимемо інвестиції, щоб у найближчі 5 років оновити рухомий склад», — пообіцяв віце-прем’єр. Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, використання для перевезення пасажирів саме швидкісних поїздів дасть змогу зекономити на кількості рухомого складу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua